Stantra

The ART of Tantra

​workshop voor singles & (gelegenheids)koppels

The ART of Tantra "De kunst van het ontdekken"

The ART of Tantra: “De kunst van het ontdekken”.

In the ART of Tantra, de kunst van het ontdekken, nemen we je mee in de basisbeginselen van tantra. Op een speelse manier maak je kennis met tantra. Je leert hoe het is om oprecht te verbinden, met jezelf en met de ander. Je ervaart hoe het is om een volledige ja of nee van iemand te krijgen, hoe je je grenszen en wensen aan kunt geven waardevol deze ervaring is voor de veiligheid in het (samen)zijn. 

Wat is Tantra?

Het woord Tantra is sanskriet voor expansie (tan) en bevrijding (tra). Tantra is een oude Indiase filosofie, geen geloof maar een mystieke traditie. Het is een expressie van diepe liefde voor de onpeilbare diepte en schoonheid van het mysterie van het leven. Tantrika’s zijn geen gelovigen, maar onderzoekers. Ze willen de werkelijkheid leren kennen door het leven in al haar volheid te beleven. Zo ervaren ze het ‘goddelijke’ op aarde.In deze cursus vertalen we dat naar het onderzoeken hoe jij kunt intunen op die goddelijke levensenergie in jezelf. Je ontdekt wat werkt voor jou en hoe je vanuit echt contact met jezelf, echt contact kunt maken met die ander.

Tantra wordt in het westen vaak verward met (heilige) seks. Bij tantra is juist het onderzoeken van je levensenergie (daar is seksuele energie een onderdeel van) en die levensenergie te vergroten in jezelf.  Je durft echt aanwezig te zijn bij zowel de mooie momenten als de ongemakkelijke momenten en vanuit daar te groeien.

In deze introductie met tantra ga je aan de slag met verschillende oefeningen zodat je kunt gaan ervaren hoe het voelt als de levensenergie in jezelf wordt vergroot. Je leert grenzen aan te geven, maar ook om helemaal ja te zeggen. Je mag ervaren hoe het voelt om van een hartsverbinding met jezelf, echt contact te maken met die ander (van ziel naar ziel).

Je kan dan denken aan ademhalingsoefeningen, meditaties, contact maken met elkaar, werken met je zintuigen, massages etc. De oefeningen worden steeds opnieuw afgestemd op de behoefte van de groep, iedere cursus is dus uniek. Door deze vrijheid te nemen en geen vast programma neer te leggen, kunnen we ervoor zorgen dat we het beste uit de groep halen en daarmee ook het beste uit ieder individu.

Wat krijg je?

Een bijzondere cursus met mooie oefeningen welke je vervolgens ook thuis kunt doen, je komt samen met een groep gelijkgestemde en een veilige setting (er vinden geen seksuele handelingen plaats). 
Deze cursus wordt afhankelijk van animo gegeven in 3 avonden of 1 weekenddag. 

Je gaat onder andere ervaren: 

  • Verschillende oefeningen om bewustzijn en vertraging te laten ontstaan
  • Hoe je eigen (seksuele) energie kunt stimuleren en vergroten
  • Hoe je een diepere verbinding kunt aangaan met jezelf en anderen
  • Hoe je vanuit een nieuwsgierige en onderzoekende houding in het leven kunt staan. 

Praktische info

De kosten voor deze cursus is €150,- pp.

Jouw bijdrage dient betaalt te worden bij het indienen van het aanmeldformulier.

Voor de data bekijk onze agenda of vraag naar de mogelijkheden. 

Locatie: Onze cursussen vinden plaats in omgeving Balen. 
Exacte adres volgt na aanmelding.

Docenten: Hans 

The ART of Tantra 2: "De kunst van het groeien"

The ART of Tantra: “De kunst van het groeien”

Deze workshop is het vervolg van The ART of Tantra 1: “De kunst van het ontdekken”.
We gaan nog dieper in de materie van tantra. Door het loslaten van oude stukken en het ontdekken van nieuwe delen in jezelf, komen we tot een diepere verbinding met jezelf en met de ander. Op een speelse, maar soms ook uitdagende manier gaan we deze delen vanuit verbinding ontdekken. Je neemt een nog diepere duik in de wereld van Tantra.

Hoe ziet de cursus er uit?

3 avonden of 1 weekenddag met oefeningen zoals: massages, meditaties, dans, release exercises, speels ontdekken. We stemmen de oefeningen af op de energie van de groep. De lessen vormen een geheel. Iedere cursus heeft iets unieks in zich.

Als je deel 1 bij ons hebt gevolgd dan kun je meteen inschrijven voor deel 2. Ook kun je deelnemen wanneer je al ervaring hebt met tantra.