Stantra

TANTRIC DANCE

ECSTATIC DANCE

 • Ecstatic Dance ervaren

  Om Ecstatic Dance te ontdekken moet je het ervaren. Het is een veilige omgeving waar je jezelf kan laten gaan, er is respect en geen oordeel. Voor iedereen zal Ecstatic Dance anders zijn, een bepaalde ervaring opzoeken is niet het doel. Laat de ervaring tot je doordringen, de muziek, de energie. Even niet in je hoofd, vrij van gedachten.

 • Wat is Ecstatic Dance?

  Ecstatic Dance is een “bewuste” vrije vorm dans. Iedereen kan deze dans dansen en iedereen is welkom. Dans en beweeg in alle vrijheid zoals jij dat graag doet. Jij maakt je eigen dans op jouw unieke manier. Om de Ecstatic Dance ervaring mogelijk te maken zijn er een aantal basis regels:

  – Tijdens het dansen wordt niet gepraat. Geluid maken mag wel.
  – Respecteer jezelf, de anderen en diens ruimte om te dansen.
  – Dansen op blote voeten.
  – Geen alcohol, drugs, sterke geurtjes.


  Je mag in je eentje dansen en/of met één of meerdere danspartners. Wil je samen met iemand dansen, benader die persoon dan met respect. Stel jezelf de vraag: ‘Staat hij/zij er open voor?’ Spiegel de beweging van die danser, maak oogcontact of biedt een hand aan. Zie en voel de reactie. Wanneer je alleen wenst (verder) te dansen, breng dan je handen samen voor je hart en bedank de ander door te groeten met een knikkend gebaar.

  Fotograferen en filmen is niet toegestaan. Telefoons zijn niet toegestaan in de dansruimte. Wil jij Ecstatic Dance ervaren in zijn volle glorie?

  Hans organiseert met regelmaat Ecstatic Dance. Houd onze agenda bij.