Stantra

TRUFFEL CEREMONIE

Heusden (gemeente Asten NL.)

TRUFFEL CEREMONIE Heusden (gemeente Asten NL.)

We organiseren deze ceremonies met de intentie spiritueel te helen en te groeien.

Sjamanen hebben overal ter wereld planten gebruikt voor hun fysieke en spirituele heling en spirituele groei, zoals Ayahuasca.

Hoe ziet de ceremonie eruit en wat mag je verwachten?

De intentie van de ceremonie en het verschil tussen drugs en “plantmedicijnen

We beleven gezamenlijk en tegelijkertijd individueel onze innerlijke reis. Je kunt er op vertrouwen dat je deze reis maakt op een veilige plek, waar je je kunt overgeven aan wat zich voordoet.

Er zijn naast de ceremonie leider meerdere ervaren begeleiders aanwezig.

De ceremonie wordt gehouden sjamanistische wijze, In een setting die veilig is, gericht op heling en naar binnen keren.
Tegelijkertijd wordt de ceremonie (en voorbereiding vooraf en integratie achteraf) gehouden met inachtneming van recente wetenschappelijke inzichten rondom psychedelics. We beleven gezamenlijk en tegelijkertijd individueel onze innerlijke reis.
Je kunt er op vertrouwen dat je deze reis maakt op een veilige plek, waar je je kunt overgeven aan wat zich voordoet.

Er zijn naast de ceremonie leider meerdere ervaren begeleiders aanwezig.

Waarom truffels?

Sjamanen hebben overal ter wereld en reeds sinds de oudheid, planten gebruikt voor fysieke en spirituele heling. Deze planten noemen we in de Westerse wereld “psychedelics”, of in het Nederlands “psychedelica”. 
Ze worden ook wel “hallucinogenen” of “entheogenen” genoemd. Dit laatste staat voor “afkomstig van de god in onszelf”.

Overal ter wereld groeien entheogenen, alsof Moeder Aarde ze ter beschikking stelt aan de mensheid.
​We kennen Ayahuasca uit de Amazone, San Pedro uit de woestijnen en Paddenstoelen uit de Noordelijke landen, zoals Nederland en Scandinavië. Wij werken in deze ceremonies met truffles, die net als paddenstoelen Psilocybine bevatten en in principe vergelijkbaar zijn. Truffles zijn echter 100% legaal in Nederland en daarom gebruiken wij deze tijdens de ceremonies. 

Deze entheogenen zijn op dit moment één van de grootste onderzoeksgebieden in Westerse Wetenschap, waaronder in Neuroscience. De Universiteiten van Groningen, Utrecht, Leiden en Maastricht doen op dit moment studies naar de effecten van psilocybine op ons brein en bij genezing van depressies.

Muziek en ceremonie

Met het zingen van liederen brengen wij onszelf naar een lagere ferquentie wij als mensen leven op een hogere ferquentie als planten door het zingen van de Icaro, de Icaro is het geluid van het heelal, planeten, sterren, kometen.  Alles wordt gecreëerd door muziek, door trillingen, door geluid. Wanneer de hemelse spirits ons verlichten met hun wijsheid, ontvangen we het vermogen om Icaros te zingen en worden we onderdeel van een goddelijk koor. Muziek is universeel en we zijn gemaakt van oertrilling. Icaros zijn de muziek van de schepping.

De Icaros (of Ikaros) zijn de magische liederen of teksten die gezongen worden, fluisterend of gefloten, door sjamanen (en tovenaars) in Peru, ze zijn een communicatiemiddel met de geestenwereld.  

Hans begeleid de ceremonie met zijn Shruti box, dit muziek instrument 440 Hz speelt hij ter ondersteuning voor de groep, het is heerlijk om Icaros te zingen en zo worden we onderdeel van een goddelijk koor “Words Of Love”.


Er zijn contra-indacties voor deelname aan deze ceremonie:

 • – Zwangerschap of borstvoeding,
 • – Verleden van schizofrenie of andere psychologische stoornissen,
 • – Verslaving (zoals alcohol),
 • – Een verslavingsverleden,
 • – Momenteel onder behandeling van een arts of psycholoog,
 • – Gebruik van bepaalde medicatie, overleg dit vooraf met ons,
 • – Onvermogen om naar zichzelf te kijken of verantwoordelijkheid te nemen.


Er vindt vooraf een screening plaats op basis van ervaringsdeskundige en wetenschappelijke richtlijnen. Na de ceremonie zal er begeleiding worden geboden in integratie (in groepsvorm en optioneel één-op-één).

De intentie van de ceremonie en het verschil tussen drugs en “plantmedicijnen”?

We organiseren deze ceremonies met de intentie spiritueel te helen en te groeien. Dat betekent dat we de ceremonie NIET houden voor alleen de ervaring. 
Truffels kunnen worden gezien als drugs, maar ook als “medicijn”. Het laatste moet niet worden verward met geneesmiddel – het gaat niet om de genezing van ziekte. We gebruiken het woord ‘medicijn’ hier in spirituele zin, zoals de sjamanen dat ook doen.

Het zijn de intentie waarmee we het nemen en de setting waarin we het nemen die het verschil maken.

Truffels zijn drugs, wanneer we ze gebruiken om te feesten, om de realiteit van ons leven tijdelijk te ontvluchten, om even te vergeten of wanneer we op zoek zijn naar een bepaalde ervaring. Wanneer truffels worden genuttigd in een ceremoniële setting met het oog op onze spirituele heling en groei, geven we een compleet andere intentie aan het gebruik ervan en zal het effect ervan compleet anders zijn.  Dit laatste geeft ook de intentie aan waarmee wij deze ceremonie organiseren. Ze is niet bedoeld voor hen die op zoek zijn naar een ‘ervaring’. 

Voor wie is deze ceremonie?

Voor mensen die:

 • Zichzelf willen ontwikkelen,
 • Het innerlijke pad bewandelen,
 • Zichzelf beter willen leren kennen en rondlopen met vragen als “wie ben ik?” “wat wil ik?”,
 • Klaar zijn voor een nieuwe stap in hun leven,
 • Op zoek zijn naar een grotere visie of missie in hun leven,
 • Meer diepgang en betekenis in hun dagelijks leven willen ervaren,
 • Voor iedereen die zich geroepen voelt om dit te doen,


Alcohol is zwaar toxisch en schadelijk voor onze gezondheid. Truffels zijn niet verslavend er is geen wetenschappelijk bewijs dat ze op enige wijze schadelijk zijn voor onze gezondheid. Sterker nog: het is wetenschappelijk bewezen, psilocybine paddenstoelen (dezelfde categorie waar de truffels ook horen) zijn de MINST verslavende middelen, in vergelijking met bijvoorbeeld alcohol en andere middelen. je bent veilig.

Maak het extra mooi: neem een muziekinstrument: een rammelaar, drum, fluit, kleine djembé of gitaar mee.